onsdag 3 december 2014

Primus Winter Gas

Förbereder test av Primus vintergas
Primus Winter Gas i rätt temperatur

Nu kan jag inte vänta på kylan längre. Jag stoppade in vintergasen i frysen för att kunna testa gasen när den är kall.
I natt ska jag sova i min Tentipi Safir 9 och då tänkte jag passa på att testa lite ny utrustning bland annat den nya vintergasen från Primus och deras smidiga Express Spider.
Men det blir även gamla beprövade material som är nya för mig, nämligen renskinn att ligga på. Dess utom ska jag testa att värma upp Tentipin med min nya Firebox, en liten uppfällbar plåtlåda som man kan elda i.

Mer info om Vintergasen:
Länk till Primus
Winter Gas
Primus Winter Gas™ är optimerad för att leverera pålitlig prestanda även i kalla förhållanden där det tidigare inte varit möjligt att använda gas. Genom en kombination av ett högabsorberande papper på insidan av gasbehållaren och en optimerad gasblandning ger Primus Winter Gas™ den extra effekt som behövs för att smälta snö eller förbereda en livsräddande måltid.
I kalla förhållanden minskar trycket i konventionella gasbehållare vilket gör att köket brinner med lägre effekt eller inte alls. Primus innovativa Winter Gas håller ett högre tryck vilket gör köket mer effektiv. Det absorberande pappret, VaporMesh, ökar ytan för avdunstningsprocessen. På så vis kan gasen ändra fas från vätska till gas mycket enklare och snabbare vilket gör att Winter Gas presterar bättre i temperaturer ner till -22° C än konventionella behållare. Efter 60 minuters matlagning är Primus Winter Gas cirka 9 % mer kraftfull än en gasbehållare utan VaporMesh. Efter 120 minuters användning levererar den ca 15 % mer effekt.


Bild från Primus.se
Mer info om Express Spider:
Länk till Primus
Express Spider, som bland annat passar för långvandringen, är med sin låga vikt på 200 g ett av marknadens lättaste slangmonterade kök. Den låga tyngdpunkten gör köket stabilt. Nya kompakta Express Spider har bredare kärlstöd i borstat stål som kan fällas ut i en enda rörelse och säkras i låst läge. I hopfällt läge blir packmåttet mindre. Med ett MultiFuel Kit kan gasdrivna Express Spider även användas med flytande bränslen. Köket kommer med en värmereflektor och en förvaringspåse.
Produktfakta: 200 g, 105 x 82 x 50 mm (packmått).


Bild från Tentipi.se
Mer info om Tentipi Safir 9:
Länk till Tentipi
Konstruktion
Safir får högsta betyg för material, säkerhet, hanterbarhet, skydd mot kyla, ventilation och bekvämlighet. Tre stora, nätförsedda inluftar är standard. Dörren är myggskyddad och försedd med extra knappar, om nödläge skulle uppstå.
Tältet är synnerligen bekvämt. T.ex. gör vårt patenterade In-Tent Vent™-system det möjligt att reglera ventilmössan, och därmed temperaturen, utan att man ens behöver lämna sovsäcken. Det är bara att ligga kvar i bädden, när morgonsolen börjar gassa.
Det finns massor av utrymme och full ståhöjd i Safir samt möjlighet till trivsam gemenskap runt en öppen eld, om man vill det.
Förstärkningskanten och andra detaljer finns där för att ge bästa möjliga styrka i de situationer, där tält ofta går sönder. De ger dig lugn i sinnet och ökar livslängden på din investering.

Mer info om Firebox:
Länk till Fireboxstove
Bild från Fireboxstove.com


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Liknande inlägg

liknande