tisdag 16 december 2014

Nya tillskott i Primus allt-i-ett-serie för lättare äventyr

Två nybryggda kaffekoppar varsomhelst inom loppet av några minuter med hjälp av ett friluftskök som inte tar mer plats än en termos. Det klarar de små och effektiva Primus Lite-köken utan problem. Primus Lite och Primus Lite XL är nya kök i serien för solo- eller tvåmanna-äventyren

   
Primus Lite-serien består av små och stabila allt-i-ett-kök. Stabilitet är en viktig säkerhetsfunktion för kök som används vid utomhusmatlagning i olika väderförhållanden. Eta Lite-serien bygger på två patentsökta innovationer:
-En teknik som reducerar kökets totalhöjd och ger lägre tyngdpunkt och ökad stabilitet
-En låsmekanism som kopplar ihop köket med kastrullen och gör produkten stadig och lätt att sätta ihop och ta isär

Köken har inbyggda piezotändare och kommer med aluminiumkastrull och värmeväxlare som minskar den totala bränsleåtgången. Både köket och gasbehållaren kan enkelt packas i kastrullen för minimalt packmått (max 10 x 15 cm).

PRIMUS Lite är instegsmodellen som med sin låga vikt på 360g är lätt att ta med överallt. Kastrullen på 0,5 l har ett isolerande filtfodral som gör den säker och enkel att hantera. Med en gasbehållare på 100 g kan köket drivas nästan exakt en timme. Med förmågan att koka upp 0,5 liter vatten på under tre minuter är den en utmärkt kompanjon för soloutflykten.

Primus Lite+ som tidigare lanserades under namnet Eta Lite, har en halvliterskastrull med värmebeständigt fodral i slitstarkt G-1000-material i fem färger: blå, gul, brun, beige och svart. Med fodralets handtag kan köket hängas upp under användning, extra bra när det finns hundar och barn i närheten. En finess är att locket, som förutom att det reducerar koktiden, även kan användas som mugg. Det medföljande fotstödet gör att köket står stadigt även på ojämn mark.

Nya PRIMUS Lite XL har lite större kapacitet med en enliterskastrull med nonstick-beläggning och 1700 W effekt och klarar därför matlagning för två personer. Kastrullens BPA-fria genomskinliga lock kan också användas som durkslag. Dessutom ingår en plastskål. Totalvikten är 450 g.

Rekommenderade cirkapriser är 999 kr (Lite), 1299 kr (Lite+) och 1499 kr (Lite XL) exklusive gas. De finns i butik i februari 2015.

För ytterligare information vänligen besök www.primus.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Liknande inlägg

liknande