lördag 27 december 2014

Årets Näräventyrare 2014

Dags att nominera!  
Nominera dig själv eller någon annan som inspirerat till vardagliga äventyr i närområdet.
Kommer ditt namn stå här?

Här är de som hittills blivit nominerade till att bli Årets Näräventyrare 2014:
Louise Östberg
Louise nomineras för hennes projekt att genomföra ett äventyr varje dag i ett år under 2014.
- Jag är övertygad om att alla de små äventyren tillsammans kan vara större än ett stort, skriver hon på hemsidan.
Louise har med sitt projekt, hemsida och intervjuer i media, inspirerat och spridit information om vardagsäventyr.
Läs mer på Louise hemsida:


Nicklas Odh
Nicklas försöker hitta alla små guldkorn i området kring Ed. Platser som kan vara av intresse för folk som vill varva ner från den surriga och snurriga vardagen och hitta områden som inte alltid finns med i den vanliga turistbroschyren.
Naturen i västra Dalsland är väldigt fin och du kommer snabbt ut i "ingenstans". Tyvärr är det inte så "förberett" med stigar, vindskydd och liknande, men Nicklas Odh jobbar på det.
- Min dröm är att bygga ett antal vindskydd och luftlandsätta folk ute i reservaten eller bara mitt ute i skogen så att de får hitta dit på egen hand, säger Nicklas.
En annan förhoppning är att kommunen skapar en "Turismutvecklare" då det redan finns en "Företagsutvecklare". Turismutvecklaren skall ha kontakt med de lokala leverantörerna av "turism" (vandrarhem, kanotuthyrare, hotell, lokala föreningar) och se till att befintliga anläggningar, kartor, infotavlor osv. är aktuella (vilket de inte är i Ed). Naturligtvis kan det finnas ett länsövergripande "turistråd" men med en lokal person som känner alla blir det effektivare.
Läs mer på Nicklas länkar:


Jörgen Johansson och Jonas Hållén  
De har på egen hand dragit igång vandringen Coast to Coast (C2C).
De bjuder in folk att delta på vandringen och inspirerar till lätt vandring. De har lagt ner massor av jobb på att hitta bra vandringsvägar tvärs över Sverige.
Läs mer på C2C hemsida:
Länk till Coast to Coast


Angeliqa Mejstedt
Med Vandringsbloggen vill Angeliqa dela med sig av ett enkelt friluftsliv som passar alla. Målet är att inspirera fler att ta sig ut i naturen och att det varken behöver vara krångligt eller dyrt. Med mina bästa vandringstips delar hon med sig av kunskap om hur man väljer rätt vandringskängor till hur man undviker vätskebrist och skavsår. Angeliqa delar dessutom med sig av vandringar i varierad miljö, som fjällen, skärgården och skogen alldeles utanför knuten.  Med det vill hon få fler att uppskatta äventyren som finns runt det egna hörnet och visa att det är möjligt att pussla in friluftsliv och vandring i vardagen. Hon är också en bra förebild för unga tjejer som gillar friluftsliv!
Angeliqa har precis startat projektet Vandra för Livet för att samla in pengar till Ung Cancer - ett sätt att lyfta fram de hälsorelaterade fördelar som kommer med vandring och att vistas i naturen samt att inspirera fler att ta ett steg mot ett hälsosammare liv. Att vistas i naturen har läkande, lugnande och stärkande effekter och är ett bra sätt att finna både vila och återhämtning. Målet är att samla in 30 000 kronor till unga cancerdrabbade och anhöriga till sommaren 2015.
Länk till Angeliqa Mejstedt
Vandringsbloggen

Susanne Lind
Susanne inspirerar med sina utmaningar i naturen och på Fjällripans blogg berättar hon om aktiviteterna. Susannes äventyr och naturupplevelser sker ofta i närområdet och i bland på en vanlig vardag, hon är en bra ambassadör för näräventyr.
Länk till Susanne Lind

Att bli utsedd till Årets Näräventyrare, betyder att man tillhör en unik skara i landet och en bekräftelse på att man gjort något bra för friluftslivet i Sverige.
I år kanske det förutom äran även tilldelas en fin sak från ett känt svenskt outdoormärke.

Mejla nomineringen till: naraventyr@gmail.com
Eller på facebook: Näräventyr på facebook

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Liknande inlägg

liknande