torsdag 25 april 2013

Pressmeddelande

S:t Olavsleden återinvigs efter 500 år

2013-04-25 11:35
 S:t Olavsleden återinvigs efter 500 år
Efter 500 år i glömska återinvigs den 580 km långa pilgrimsleden, S:t Olavsleden, mellan Selånger och Trondheim. Den 1-7 september 2013 sker premiärvandringen som avslutas med en invigningsceremoni i Nidarosdomen, Trondheim.
– Ambitionen är att S:t Olavsleden ska bli Skandinaviens svar på El Camino, Santiago de Compostela och jag hoppas att många tar chansen och bokar in sig på premiärvandringen. Det kommer att bli något alldeles extra, säger Putte Eby, projektledare för S:t Olavsleden.
S:t Olavsleden var under medeltiden en av de fyra stora pilgrimslederna i världen, i paritet med vandringslederna mot Jerusalem, Rom och Santiago de Compostela. Nu i september väcks leden till liv igen i samband med två parallella vandringsevent i Norge och Sverige som avslutats med en pampig ceremoni den 7 september i Nidarosdomen, Trondheim.
Under premiärvandringen i september kan man vandra själv eller boka ett paket komplett med guide, mat och tak över huvudet.
– Att vandra under några dagar - eller kanske veckor - längs en gammal pilgrimsled innebär för många att man skapar sig tid för sin egen inre resa som kanske också kan bli starten på något nytt, säger Putte Eby.
S:t Olavsleden går från hav (Östersjön)till hav (Atlanten) och målet är att S:t Olavsleden redan nästa sommar ska locka ett par tusen internationella vandrare och på sikt även cyklister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Liknande inlägg

liknande