söndag 5 maj 2013

Äventyrsklubben

Övernattning i vindskydd
Nu är det äntligen dags för äventyrsklubben att träffas igen. Den här gången ska vi övernatta i vindskydd, lyssna på nattens alla ljud, förhoppningsvis väckas av vårfåglarnas sång och ha kul förstås.
Vi träffas hos Erik på onsdag 8/maj ca 18.00 och åker gemensamt till Hedlandet för vidare vandring fram till vindskyddet. Om det är fler som har samma tanke så får vi tränga i hop oss eller sova under bar himmel.
Under träffen ska vi försöka träna på att fira oss ned för branter med rep, gissa på hur många fåglar vi kommer att se (pris utlovas) samt se vem som ser första stjärnfallet (om det är stjärnklart:)
Låter det bra?
Här är en liten packlista ni kan tänka på att ta med:
* 1 st, varm sovsäck med komforttemp på cirka +3 grader eller extrem temp -5, eller varmare. Eller två tunna (att stoppa i varandra).
* Liggunderlag (om ni har uppblåsbart som ni är rädd om så bör ni ha en skyddande duk under så det inte går hål på den).
* Mössa, tunna fingervantar och underställ att sova i och kanske ett par varma raggsockor att ha på fötterna i sovsäcken (det blir nog lite kallt på natten).
* Mat till kvällen, kanske något att grilla om vi får eld. Vatten 1-2 liter och frukost med kanske något varmt att dricka.
* Tips! Om ni har en vattenflaska av nalgene typ eller metall som tål värme så kan ni använda den som ett värmande element i sovsäcken.
* De som vill får gärna ta med överlevnadsask, ficklampa, kikare och kamera, men det gör ni som ni vill.
* Packa allt i en ryggsäck.

Om det är något ni funderar över så är det bara att ringa.
Och ni glömmer väl inte tandborstarna:)

2 kommentarer:

Liknande inlägg

liknande