fredag 1 februari 2013

Tack för en trevlig kväll!

I går var vi några friluftsintresserade personer som hade förmånen att lyssna till den mångkunnige friluftsexperten Johan Skullman.
Johan Skullman och jag

Han gav oss många värdefulla tips om hur man hanterar kyla och vad som är viktigt att tänka på i utsatta situationer, ett riktigt trevligt och entusiasmerande föredrag.
Jag fick möjlighet att prata lite enskilt med Johan innan föredraget.
Han är av samma uppfattning som jag att många "stadsbor" behöver inspireras och få nödvändig hjälp att komma ut i naturen de första gångerna och att det finns ett mycket stort naturintresse hos folk.
Det visade sig att Johan Skullman är en Näräventyrare också.
Trotts att han är en van äventyrare med hela värden som arbetsfällt på otroligt exotiska platser så lyfter Johan fram den enkla svampplockar-promenaden som en mycket fin naturupplevelse.
Han menar att svamppromenaden konkurrerar lika bra med de andra mer extrema resorna.
- Det gäller att vara närvarande i nuet när man är ute i naturen, säger Johan.
Faktum är att de flesta av de inbjudna gästerna var nog av samma uppfattning, att just äventyr i närområdet är något som bör lyftas fram för att det har så mycket positivt med sig.
Primus som var värd för kvällen imponerade också på mig med en lika ödmjuk framtoning som Johan visade, tack för det Primus och Johan (och alla andra trevliga människor).
Primus berättade om hur viktigt de tyckte det var att lyfta fram möjligheterna till upplevelser i närområdet. De hade fokus på att vi skulle ha det trevligt under kvällen (vilket de lyckades med) när vi kokade soppa utomhus med hjälp av Primuskök förstås.
Tack för en givande träff i går!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Liknande inlägg

liknande