måndag 12 mars 2012

Det trodde jag inte!

Man lär sig alltid något nytt, som här om dagen när jag skulle kasta skräp i en sopkorg då fick jag se en tom cigarettask som låg där (alltså i soptunnan). Jag visste inte att man fick slänga cigarettaskar i soporna, jag trodde nämligen att man ska kasta dem på marken där man är när man tar sista ciggen.
Det kanske inte är så konstigt att jag trott så med tanke på alla tomma cigarettaskar som ligger slängda överallt.
Jag tror faktiskt att just cigarettaskar är klart överrepresenterat bland soporna som ligger på trottoarer  och på stigar, det är ju lite konstigt mad tanke på att man ska vara över 18 år för att köpa dem, alltså är det "vuxna" personer som slänger skräp om kring sig.
Men jag förstår rökarna.
De betalar ju hög skatt vilket kanske ger dem rätt att göra som de vill och jag menar hur skulle det se ut om man tog med sig den tomma asken hem?
Vi kanske skulle anamma rökarnas ideal och kasta allt skräp om kring oss? Men vänta nu, hur skulle det se ut varför har vi en sophantering?
Men åter igen cigarettaskarna är ju så små och de "försvinner" ju efter ett tag, eller?

2 kommentarer:

 1. VA, hade jag varit i dina kläder så hade jag plockat upp det där vidriga inkräckdande cigg-paketet och kastat det på backen där det hör hemma.
  Mvh Anders ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det konstigt, ett ciggpaket i soporna?

   Radera

Liknande inlägg

liknande