onsdag 14 mars 2012

I söndags var Äventyrsklubben ute på en spännande och kul utflykt i Skogstorps närområde.
Det var fyra pigga killar och jag (Mikael Andersson) som cyklade iväg med packade ryggsäckar, solen sken och vårfåglarna kvittrade i kapp med killarna.
Geochaching pågår..
Vi var riktigt taggade.
Första anhalten var en närbelägen GPS-skatt men trots killarnas sökande så hittade vi inte gömman. Erik sa att den hade varit borta länge och det var kanske sant för den gick vi bet på.
Efter att vi lättat på klädseln och druckit vatten cyklade vi vidare mot Ryningsberg, där bakom i skogen parkerade och låste vi fast cyklarna efter några odramatiska vurpor på den isiga skogsvägen.
Sen kollade vi om björksaven var på gång men det var lite för tidigt så det får vi smaka vid nästa träff.
Med hjälp av karta och kompass kunde vi tillsammans lista ut var vi var, nämligen mitt emot Sommarhemmet.
Vi hittade musspår i isen under snön och spår efter rådjur.
Nu skulle vi gå och titta på ett grävlingsgryt men det visade sig att den antingen flyttat eller så var grytet på ett annat ställe, det visade sig att det var det senare alternativet.
Men det gick ingen nöd på oss vi följde spår, såg en Kungsfågel och tog en paus i gräset.
Där åt vi lite av matsäcken medan vi snackade om natur, djur, äventyr och..   kakor.
Jag har väl aldrig sett så mycket kakor och bullar som killarna plockade fram ur ryggsäckarna.
Efter fikastunden vände vi tillbaka mot cyklarna och fortsatte mot fågeltornet vid Sandbankarna (det tornet som Erik och jag övernattade i förra våren).
Den korta vandringen dit var mysig och när vi kom fram till tornet var killarna glada och busiga.
Bara några korpar flög förbi medan vi åt upp kaksmulorna som fans kvar.
Man kan tycka att det var mycket fika men vi var ute i 4,5 tim så det går åt lite energi.
På vägen hem genom skogen kollade vi hur man ska använda karta och kompas om man kommit vilse och det är något som vi ska träna på fler gånger.
Jag har bara skummat på ytan av allt kul som hände under dagen och killarna var mycket duktiga, hjälpsamma och roliga, ett bra gäng helt enkelt.

Nästa gång blir det tuffare eftersom vi ska cykla och gå längre. Då kommer barnen bland annat bygga vindskydd tillsammans och laga sin egen mat med hjälp av friluftskök, leta GPS-skatt, titta på gäddleken, smaka björksav plus mycket mer...

2 kommentarer:

 1. Hej på dig din gamla uv.
  Grattis till starten av Äventyrsklubben. Ungdomarna såg ut att trivas i skogen. En mycket bra start för dom, så har de ju också fått en bra ledare. Lycka till Micke!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja jag trivdes i alla fall toppenbra, nästa gång ska killarna bygga vindskydd och laga egen vildmarksmat plus mycket mer...

   Radera

Liknande inlägg

liknande