söndag 1 december 2013

Tips på fantasifulla näräventyr


Här kommer ett lysande förslag på ett näräventyr för de små och hur man kan väcka intresse för naturen och samtidigt öppna dörrar till fantasin.

Bra jobbat Tina Källlklint och tack för att du delar med dig av din upplevelse och dina tips.

Tack!


Saxat från Tinas facebook:

”Gör man promenaden till en fantastisk saga så följer de med utan gnäll. Vi har träffat både tigrar och troll på vår färd.Så här förklarar Tina hur hon gjort:

”Man får hitta på efter det man ser. Skogen blir en djungel med apor som kastar kokosnötter på våra huvuden. Bäst att skynda sig förbi eller mata dem med bananer. Hundar som leker en bit bort är tigrar. Under stenar bor trollen och klättrar man upp där kan man köpa trollens magiska bröd. Stubbar blir till hus. Vanliga hus kan vara tjuvnästen som man få smyga förbi för att inte bli sedd... osv. Vi hittar på allteftersom på vägen. När det är tråkigt att gå hem efter skola och dagis brukar jag också köra med detta och vips blir allt ett äventyr. Vägen blir till en fors och vi åker båt framåt. Gatlyktor är farliga strålar som vi måste kuta förbi... allt för att komma hem hyfsat snabbt och utan gnäll.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Liknande inlägg

liknande