lördag 28 december 2013

Raubergstulen och Jotunheimen

Transportdag, bildag och vilodag
Notera på bilderna vilket fint väder vi hade hela dagen när vi satt i bilen. Kan inte låta bli att tycka att det var lite hånfullt, särskilt med tanke på hur nästa dag startade.
Nu närmar vi oss de snöklädda bergstopparna i Jotunheimen
Dag 8.
Den här dagen satt vi som sagt mest i bilen. vi stannade förstås när vi såg något extra fint och för att sträcka på benen.
På bilfärjan över till Kaupanger såg vi vad vi tror var en tumlare. Det såg i alla fall ut som en delfin framför båten. Det var en stor upplevelse för oss, vi såg även säl i fjorden som vi passerade.
Vi åkte genom världens längsta tunnel som är 24,5 kilometer lång och som förbinder Lerdal med Aurland.
Väg 55 upp mot Jotunheimen är helt fantastisk och där åkte vi från att ha badat nere i fjorden (det var iskallt i vattnet, men soligt och varmt i luften) till att åka över snötäckta fjäll där de hade skidtävling.
I morgon skulle vi bestiga Galdhöpiggen via Raubergstulen och Juvasshytta. Sedan på kvällen skulle vi träffa Farmor och Kjell nere i Lom där vi hyrt en stuga tillsammans.
Bad
Höga snödrivor som dröjer sig kvar.

Erik gillar det han ser
Fantastiska vyer

Lerdalstunneln som är världens längsta vägtunnel

Avkopplad och uppkopplad.

Väg 55 upp mot Jotunheimen

Norsk skogskatt:)

Erik hittade sin paradisö som han vill bo på när han blir stor. Jag förstår varför:)En minut efter att jag tog den här bilden på Linnea såg vi tumlaren, men vi hann inte ta någon bild..

Camping vid Raubergstulen fritidscenter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Liknande inlägg

liknande