tisdag 16 oktober 2012

Ett tåg kommer lastat med liv.

Från livssjuk till livsfrisk på skenande tåg
Livssjuka är det garanterat många som lider av.
Symtomen är trötthet, smått likgiltig inför vardagen, stressad utan att känna sig nöjd, en känsla av att tiden inte räcker till och inga spännande planer för framtiden.
Livet kan vara upp och ner och det finns säkert många som har synpunkter på vad jag gör. Men en sak är säker, jag försöker att leva mitt liv på mitt sätt.
Du kliver upp på morgonen smått missnöjd med att ännu en dag gryr, du har en känsla av att livet rusar på som ett skenande tåg medan du städar kupén och försöker göra medresenärerna nöjda.
Du hinner inte leva.
På denna resa som kallas livet drabbas tyvärr många människor av livshotande sjukdom och blir riktigt dödssjuka och där slutar resan för några.
De som har turen att få resa vidare gör det ofta som livsfriska.
De livsfriska ser och talar med medresenärerna och struntar i om kupén är ostädad eller om alla är nöjda med din närvaro. De kliver av tåget där det ser spännande ut och hoppar på nästa tåg som kanske går i en annan riktning.
Men om man är livssjuk, behöver man bli dödssjuk för att bli livsfrisk?
Nej!
Vad har du för drömmar?
Vad vill du göra i livet?
Sätt upp delmål.
Börja med att höja blicken och se vad som susar förbi utanför fönstret, sätt ett datum då du tar första klivet ner på nästa station. Om du inte hinner förverkliga dina drömmar här och nu, i vilket liv ska du då göra allt du drömt om?
En station jag kan rekommendera  är skogen, där får man kraft, inspiration och lugn.
Livet är fullt med möjligheter och att åka tåg är inget fel, resan är en ju del av livet men glöm inte att kliva av i bland så du slipper dra i nödbromsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Liknande inlägg

liknande