lördag 21 januari 2012

Grattis 2011 års Näräventyrare!


Årets Näräventyrare 2011 är utsedda av årets jury Barbro Lindman. 
Anledningen till att Näräventyrsbloggen utser Årets Näräventyrare för andra året i rad är att lyfta upp och synliggöra möjligheterna till ett aktivt och spännande friluftsliv i närområdet och för en låg kostnad, oberoende av var man bor. Ett näräventyrs-tänk i vardagen ökar känslan av att ta vara på tiden och leva i nuet.

Här följer vinnarna med Barbros motivering, samtliga nominerade näräventyrare kan beskrivas med följande ord, enligt Barbro:

* Naturälskare: Älskar att vara i naturen.
* Nuet: Fångar möjligheten att stanna upp för ett tag.
* Nyfikna: Gillar att få vistas på nya platser.
* Nära: Njuter av att få uppleva natur och äventyr i vår närhet.Årets Näräventyrare 2011  
Helena ochThomas Traneving
Stockholm


Beskrivning av Helena och Thomas Tranevings näräventyr: 
De är ute på nya äventyr varje helg och i bland någon dag mitt i veckan. Familjen Traneving vill inte att livet bara ska lunka på, de vill njuta av varje dag och det gör familjen genom olika äventyr i Sverige och Alperna, Dolomiterna osv.  De bloggar om varje äventyr och lägger då med kartor, bilder och tips så att andra lätt ska komma ut i naturen. Familjen Traneving brinner för äventyr och uteliv! 
Barbro Lindmans motivering: 
Helena och Thomas Traneving lyckas fantastiskt bra med att genomföra äventyr i närområdet.
Många, intressanta och varierande näräventyr. Dessutom tillsammans med sina fyra barn. Familjens hemsida är lätt att få översikt över. Bilder, beskrivningar och för vissa turer även inlagda kartor skapar inte bara drömmar utan visar även möjligheterna för oss alla att ta oss ut på egen hand för att genomföra näräventyr.
Helena och Thomas får förutom ära och berömmelse en signerad bok "Kajakäventyr längs norska kusten" från årets jury, äventyraren och författaren, Barbro "Babbs" Lindman.


Årets Lokala Näräventyrare 2011 
Johannes Mattisson 
Eskilstuna
Beskrivning av Johannes Mattissons näräventyr: 
Johannes Mattisson nominerades för hans djärva ensamcykling i Östra Europa. Han startade i Eskilstuna och passerade genom fem länder på fem veckor. Johannes visade att det går att långcykla fastän man är 50+ och familjeförsörjare. Håll drömmen levande! 
Barbro Lindmans motivering: 
Johannes Mattisson har förvisso förlagt äventyren utanför landets gränser men ändå till några av våra närmsta grannländer och på ett sätt där Johannes har kommit både naturen och människorna nära.
Hans cykelupplevelser är spännande och känns i högsta grad inspirerande. Närheten uttrycker han själv bra med orden ”Ju saktare man tar sig fram desto mer hinner man ta in”. Dessutom visar Johannes att varken ålder eller en tidvis trasig kropp behöver vara något hinder utan kanske istället en anledning till att genomföra de äventyr som många längtar efter.
Johannes Mattisson får förutom äran en vattentät kameraväska från MestUte butiken i Eskilstuna.


Årets Unga Näräventyrare 2011 
Jesper Berg

Framtidens Näräventyrare Jesper Berg
Beskrivning av Jespers näräventyr: 
Jesper Berg är en ung kille på nio år som älskar att få röra på sig i naturen. Ena dagen är det långfärdsskridskor på den lokala sjön Runn. Nästa dag byter han ut utrustningen mot långfärdsskidor. När det blir varmare tar han fram sin mountainbike för olika turer i de lokala skogarna med lillasyster Irma. Sin födelsedag firar han helst i skogen.
Nästa projekt är att bygga en igloo under vårvinterns fjälläventyr. 
Barbro Lindmans motivering: 
Jesper Berg är en ung människa som finner sin största glädje i att kombinera rörelse, frisk luft och nya omgivningar. När man möter honom på hans lokala äventyr är han alltid glad och positiv och fylld med idéer till nya äventyr. Hans energi och glädje ger definitivt inspiration till näräventyr både för unga människor i samma ålder liksom för oss äldre.
Jesper Berg har gjort sig förtjänt av ett fint gasolkök från Primus.Förutom ovanstående uppmärksammade och ärofyllda Näräventyrare så har Mikael Andersson, Näräventyr och Husky for Outdoor and Running i Eskilstuna tillsammans med Näräventyrs bloggläsare utsett Årets Näräventyrsprojekt 2011, som går till:

Årets Näräventyrsprojekt 2011   
Gunnika Isaksson-Lutteman 
Vallentuna
Motiveringen lyder:
Gunnika har satt upp som mål att på lediga helger under 2011 förverkliga sin äventyrslusta och nyfikenhet på olika friluftsaktiviteter i den svenska naturen. 
Gunnika har med sitt unika projekt spridit inspiration via hennes blogg, hemsida och flera uppmärksammade tidningsartiklar och radioinslag. 
Att sätta upp de här målen och att göra 52Adventure projektet har nog förändrat livet positivt både för
Gunnika och för flera som följt hennes näräventyr och låtit sig inspireras.
Gunnika får som tack för sitt näräventyrsprojekt 2011 en fin sovsäck från Husky i Eskilstuna.Tack och grattis! Gunnika Isaksson-Lutteman, Helena och Thomas Traneving Johannes Mattisson och Jesper Berg för ert genuina friluftsintresse och för att ni inspirerar andra, fortsätt med det.
Tack! Barbro Lindman för ditt engagemang i anslutning till att utse respektive vinnare.
Tack! för alla fina priser som skänkts av följande företag och personer som förstår värdet av att vistas i naturen: Primus, Husky, MestUte samt Barbro Lindman.

2 kommentarer:

  1. Tusen tack för den fina utnämningen till årets näräventyrsprojekt! Och stort grattis till Traneving som blir årets näräventyrare! Jag har faktiskt själv hämtat massor av inspiration från just deras faktaspäckade hemsida!

    Mvh Gunnika 52adventures

    SvaraRadera
  2. Tack själv Gunnika! och alla andra som inspirerar oss till ett rikt liv.

    SvaraRadera

Liknande inlägg

liknande