torsdag 20 november 2014

Primus OmniLite Ti Silencer


Jag har skrivit om det tidigare, men här kommer även information från Primus

Friluftskök med ljuddämpare
Primus OmniLite Ti Silencer är ett nytt tillbehör till prisbelönta OmniLite Ti som effektivt reducerar flerbränsleköket enda nackdel, det karaktäristiska förbränningsljudet. Ljuddämparen gör köket tystare till förmån för naturens egna ljud. Detta utan att ge avkall på vare sig effekt eller bränsleeffektivitet.


Litet, lätt och bränslesnålt – Primus OmniLite Ti är det kompletta expeditionsköket i titan som kan drivas med både gas, bensin, diesel och till och med flygbränsle i såväl stark hetta som sträng kyla. Som alla effektiva flerbränslekök har det möjligen en enda nackdel, nämligen det höga ljud som uppstår när jetbrännaren drar i gång. Nya ljuddämparen OmniLite Ti Silencer erbjuder en lösning på problemet utan att påverka kökets effekt eller bränsleeffektivitet. Utan dämparen är ljudet i nivå med en hårtork och med det nya tillbehöret sänks den till normal konversationsnivå.   

Tillbehöret, som bara väger 55 g, monteras lätt genom att skruva av den övre delen av brännaren och byta ut den mot OmniLite Ti Silencer. Ljud-dämparen är i huvudsak avsedd för vid användning av bränslen som gas och bensin. 

Rekommenderade cirkapriser för Primus OmniLite Ti Silencer är 599 kr och för Primus OmniLite Ti-köket 2 299 kr (inklusive gas och tillbehör). Finns i butik i februari 2015.


2 kommentarer:

 1. Det har väl funnits något liknande på Ebay för de gamla fotogenköken som Optimus 111 och 8 (varianter).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nicklas!
   Tack för tipset!
   Det är möjligt att det finns fler varianter på andra ställen. När jag var hos Primus och de demonstrerade ljuddämparen så blev det verkligen stor skillnad på ljudet, men om det är värt 600:- det får var och en bedöma.

   Radera

Liknande inlägg

liknande