lördag 1 februari 2014

Tre korta bitar kvar att gå

Vi var ute en sväng i skogen i dag.
15 centimeter snöklabb under Eriks skidor

Erik o Susanne åkte skidor, jag o Freja gick, det skulle visa sig att det var ett riktigt klibbföre i kramsnön. Till slut fick vi bära skidorna.
På ett ställe kunde vi följa en upptrampad stig som vildsvinen hade gjort, då gick det lite lättare.
Freja vädrade och lyssnade, förmodligen höll sig vildsvinen i närheten. När vi satt o fikade var hon på sin vakt.
När vi kom in i skogen såg jag ryggen på något svart som sprang iväg, det kan ha varit ett vildsvin för när vi gick vidare så korsade ett färskt vildsvinsspår våran stig. Det var i så fall första gången som jag såg skymten av en.
Eftersom skidföret inte var det bästa, så var Erik lite trött och frågade hur långt vi hade kvar? Jag förklarade att vi hade en kort bit kvar till ödetorpet, sedan en kort bit till skogsvägen och slutligen en kort bit till bilen.
Erik suckade och sa:
- Då har vi tre korta bitar kvar.
På tal om att se vilda djur, på förmiddagen såg vi en utter, det var kul.

2 kommentarer:

  1. Bara att komma ut i naturen är riktigt skönt, ser man sedan vilt, då är lyckan fullständig. Igår när vi var ute såg vi en skylt där det stod att det var vildsvin och älgjakt i området. Håll hårt i Freja för vildsvin är inte att leka med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är alltid kul när man ser vilda djur och vildsvin är inte att leka med, men de är så otroligt skygga så jag ser det inte som någon större risk att möta dem. Men man vet aldrig.

      Radera

Liknande inlägg

liknande