lördag 25 april 2009

Ulvaberget och Ärgberget Mariefred
Gäsp!!!!
Klockan är faktisk bara 06.10 så jag har rätt att vara lite trött. Är på väg till Mariefred och dom två nämnda bergen för en provklättring med min kompis Janne, ni vet han som jag isklättrade men i vintras.
Ryggsäcken är packad (inte jag som tur är) med fikagrejer och i den ingår ju som vanligt Wienerbröd och mackor. Med ett strålande väder styr jag nu min kosa mot Mariefred klockan är nu 08.00. Med solens strålar i ansiktet känns det som att den här dagen kommer att ge en massa interyck av klättringen för det är ju ett optimalt väder att klättra i, så det käns bara bra att köra dom ca 8 milen till Mariefred. Frame i Mariefred träffar jag Janne, alltid lika glad och trevlig, han håller på med att bygga en klätterväg inne på logen som vi först tittade på innan vi begav oss ut till bergen.
Förta berget vid namn Ärga var en lodrätt bergvägg på 18 meter med lite överhäng, tänkte, att det här klarar jag nog inte. Vi la en toppsäkring och därefter på med selarna för här skulle det klättras.
Efter en genomgång och memorering av leden som vi skulle klättra så var det då dags att börja.
Jag vill bara säga det att det blev en lyckad toppbestigning, vist fick man stora bendarren men det hör ju också till när man står där och krafterna börjar att ta slut. Både Janne och jag var nöjda med att ha klarat av den lite krångliga men otroligt spännande leden. Efter att ha gjort iordning klättergrejerna för näsa berg så satte vi oss i solen, fikade och pratade om nya och andra spänande äventyr som fins att göra i Norge. ( är på väg mot Galdöpiggen).
Ulvaberget var vi och tittade på, ligger straxt vid Åkerstyckebruk vid ett naturskönt område som passar aldeles utmärkt att besöka en helg med övernattning. Detta berg är lite mer kolare att klättra på, något högre ca 20 meter men passar utmärkt för oss i Äventyrsklubben. I närheten fins kanotleder och grillplatser så det kan nog bli ett trevligt äventyr.

1 kommentar:

Liknande inlägg

liknande