fredag 20 januari 2017

Här är Årets Näräventyrare 2016

Grattis till föreningen Snö och Systerskap.
Förutom äran att vara Årets Näräventyrare 2016 så får föreningen Snö och Systerskap ett utrustningsbidrag från Urberg på 1000 kronor. Grattis!

Snö och Systerskap är en förening som med engagemang och glädje får unga kvinnor att hitta glädjen i skidbacken, trots att de inte har någon tidigare skidvana. Aktiviteterna i skidbacken stärker tjejerna och ökar deras intresse för friluftsliv i närområdet.
Så här står det bland annat i nomineringen:
"Snö och Systerskap arbetar för att inspirera och stärka unga kvinnor att utöva friluftsliv och utmana normer.
Rent konkret handlar det om att väcka äventyrslusten, upptäcka närområdet och finna snöglädje.
Flottsbrobacken ligger på promenadavstånd från höghusen i miljonprogrammen Alby och Fittja. Trots närheten till skidbacken är det många som aldrig upptäckt skidbacken på vintern."
 

Vi som står bakom utmärkelsen är Mikael Andersson på Näräventyr och Svenska friluftsmärket Urberg på Outnorth.
Under åren har flera olika kategorier av priset delats ut och flera olika domare har utsett pristagarna. De sista två åren har jag Mikael Andersson utsett vinnaren.
Här följer tidigare pristagare sedan starten i kategorin "Årets Näräventyrare";

2015 - Angeliqa Mejstedt
2014 - Louise Östberg
2013 - Anders Andrae
2012 - Nicklas Lautakoski
2011 - Helena och Thomas Traneving
2010 - Expedition Vintersarek

Priset delas ut årligen för att belysa och lyfta fram möjligheterna till en äventyrlig upplevelse i närområdet samt för att visa de positiva effekterna som ett näräventyr innebär både personligen och för miljön. Priset har också som syfte att inspirera andra att ta vara på möjligheterna som finns runt knuten och bjuda in folk till naturupplevelser.
Från och med 2014 bidrar Svenska Urberg med utrustning till vinnaren.

2 kommentarer:

  1. Vi är så stolta och glada över att utnämnas till Årets Näräventyrare 2016! Verkligen peppande att fortsätta och förhoppningsvis inspirerar det också fler. Snö och Systerskap har som vision att svenskt friluftsliv skall vara lika välkomnande för alla! STORT TACK
    Vänlig hälsning
    Nancy Bjerregaard -Snö och Systerskap s.o.systerskap@gmail.com

    SvaraRadera
  2. Tack själv Nancy för jobbet ni gör! Hoppas att ni fortsätter att utveckla verksamheten så att fler får känna glädjen med skidåkning i närområdet. //Micke

    SvaraRadera

Liknande inlägg

liknande