fredag 13 juni 2014

Test Primus EtaLite

Snacka om hett kök från Primus
Jag har haft möjlighet att testa Primus lilla lätta kök, EtaLite under en tid. Och jag får lov att säga att det här är ett riktigt hett friluftskök.
Instagrambild på mitt Primus EtaLite
Primus EtaLite har många fördelar och uppfyller alla mina önskningar med ett "allt i ett kök".
Det är lätt, tar liten plats och är mycket effektivt.
Jag blir så glad att allt (förutom gas och kaffepress) finns med. Tre-bens fotstöd (jag rekommenderar att du alltid använder det) för att köket ska stå stadigt, tre små stift så att du kan använda exempelvis en stekpanna (när du ska steka fisken eller svampen) eller för en större kastrull till brännaren, snöre så att du kan hänga köket i luften vid tillagning, värmeskydd med handtag samt kåsa/lock och inbyggd tändare.
Som extra tillbehör kan man köpa en kaffepress.
Kaffet är serverat :)
Köket tar som sagt mycket liten plats, 10 x 15 cm och det är lätt, endast 355g, plus gas. Därför har jag det med i min packning dagligen med lite kaffepulver.
Det är så effektivt att saker man hann göra tidigare när man väntade på att vattnet skulle koka, det hinner man inte med det här köket. På knappt tre minuter kokar man 0,5 liter vatten.
Köket rekommenderas för en person, men jag vill nog påstå att det passar lika bra till två personer också eftersom det går så snabbt att koka vattnet.
Priset ligger på dryga tusenlappen, men friluftskök är en investering som går i arv. Och ett bra, effektivt och lätt kök är ett måste i ryggsäcken.
#Primus #EtaLite #Primusmoment
Länk till Primus:

Små tips!
 1. De små stiften till stekpannan kan lätt lossna. Se till att de är åtskruvade i fästet i handtaget från början och vira en gummisnodd runt dem så sitter de extra bra. Om du tappar någon så går det bra att ersätta med en vanlig skruv.

2. När du använder muggen som lock, vänd hålen som ångan pyser upp ur, bort från handtaget så att du inte bränner dig.

3. Notera på gastuben med en penna för varje gång du har använt den. Då har du koll på om du behöver ta med en extra eller byta gastub. Under normala sommarförhållanden kan du räkna med att kunna koka vatten cirka 25 gånger.

4. Håll brännaren ren för bästa effekt och säkerhet.

5. Häng upp köket på behörigt avstånd om ni har busiga barn eller vilda hundar i närheten.

6. Sist men inte minst. Testa köket hemma innan du ger dig ut (som med all friluftsutrustning) så att du ser att det fungerar som det ska och att du lär dig använda utrustningen.

När man har ystra hundar med sig eller om marken är snårig och ojämn, då rekommenderar jag att ni hänger upp köket på behörigt avstånd. Funkar kanon.

Notera hur många gånger du använder gasen.

Skönt med rinnande vatten på armlängds avstånd. Inga problem att vänta ut regnet som smattrar på Hilleberg tarpen.
+ Lätt
+ Litet
+ Effektivt
+ Praktiskt/mångsidigt
+ Stadigt
+ Användarvänligt
+ Allt utom kaffepress följer med
+ Decilitermått i behållaren
+ Möjligt att hänga upp köket

- Skruvarna till stekpannan är lätt att tappa
- Jag saknar mått i plastmuggen/locket
- Tändaren ger ett plastigt intryck
#Primus #EtaLite får 4,5 närventyr av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Liknande inlägg

liknande