fredag 23 november 2012

Se livet 30 cm framför ögonen

Med ny teknik slipper du uppleva själv
När jag var ung hittade vi på en hel del kul och lite galna saker, jag och mina kompisar tyckte det var kul i alla fall.
Är det så här livet blir när man inte ser längre än till sin mobil?
Vi anammade vår fantasi och använde ofta naturen som spelplan för våra aktiviteter.
Tänk om vi då på 70-80:talet hade haft en liten manick som vi kunde ta bra bilder med, lyssna på musik, orientera över hela världen, söka GPS-skatter, skicka meddelanden till vänner, gav tillgång till ett smärre bibliotek, möjlighet till en oändlig informationsbank och till och med kunna ringa hem med, bara för att nämna några användningsområden.
En sådan manick hade varit kanon.
I dag har "alla" en sådan grej, "mobilen", men då har det skapats ett nytt problem, man är tvungen att gå och hålla den där lilla plattan 30 cm framför ansiktet var man än går och vad man än gör.
Och om den plingar till så måste man genast se vad den vill, som att sköta en liten bäbis.
Hur har konstruktörerna tänkt egentligen?
Med en sådan framför ansiktet kan man inte cykla, klättra i träd, bygga koja, fiska, prata med kompisar eller åka pulka.
Just ja! Man kan ju se de aktiviteterna på You Tube, via sin lilla platta 30 cm framför ögonen, det tänkte jag inte på.

Ps: En gång för några år sedan använde vi oss av den mobila tekniken när vi gjorde en övning för ungdomarna i Äventyrsklubben. Det blev en lyckad kombination av vår fantasi, den mobila tekniken och ungdomarnas tekniska kunskaper =D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Liknande inlägg

liknande