onsdag 13 december 2017

Naturklyftan måste minska

Viktigt att människor upptäcker naturens kraft
Att bjuda med människor i skogen är inte svårt, dessutom får du vänner för livet.

Här är svart på vitt att många barn och ungdomar inte kommer ut i naturen i den utsträckning man skulle önska. Det här är ett problem som jag är övertygad om att vi måste ta tag i och göra något åt.
Fler och fler ungdomar mår psykiskt dåligt idag en negativ trend som ökar lavinartat.
Om vi kunde hjälpas åt att få ut fler människor, barn och vuxna till naturen, så tror jag vi har mycket att vinna.
Att vara i naturen behöver inte kosta något och var vi än bor i landet så har vi faktiskt inte så långt till naturen (även om jag skulle vilja se fler grönområden).
Den stadsnära naturen är något som kommunerna måste värna om mer och se möjligheter att utnyttja den och göra den tillgänglig för alla. Om sedan ungdomar skulle göra gemensama aktiviteter i vår fina, friska och stärkande natur, först då kanske vi kan plana ut den negativa trenden och minska naturklyftan.
Bra att STF har låtit gjort den här undersökningen för nu vet vi vad vi måste göra. För vi vill väl ha friska medmänniskor i ett friskt samhälle?
Det finns några goda exempel på föreningar som engagerar sig i socioekonomiska områden för att hjälpa ungdomarna att finna naturen. En av dessa är Naturskyddsföreningens Schysst sommar och vinter, de gör ett fantastiskt jobb.
Jag ska göra allt i min makt för att minska naturklyftan. Naturen är till för alla, vi behöver den för att fungera som människa och den är helt gratis. Glöm inte det!

Länk till STFs rapport: Klicka här.
Länk till Schysst sommar och vinter: Klicka här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Liknande inlägg

liknande