onsdag 19 september 2012

Dag 9. 7,1 MIL ! ! !

Nu var det verkligen nedräkning!
Vi passerade 400km på morgonen och konstatera att det endast var 12 mil (det visade sig att det var 16 mil) kvar till farmor och Kjell i Åhus.
Vi kom i väg 07.30 och redan vid niotiden hade vi cyklat två mil och även kört över 400km, det firade vi med chokladpaus. Nu kändes det verkligen som att vi skulle fixa det här, samtidigt var det lite sorgset att veta att cykeläventyret nu snart var över. Men det var inget som vi hängde läpp för.
Till lunch stekte vi var sin stor fläskkarré och kokade pulvermos till, det gav bra energi och smakade mycket gott. Till efterrätt bjöd Erik på några smultron som han hade plockat.
Vid en stor bondgård såg Erik några kattungar, tyvärr så var de lite för skygga så vi fick inte klappa dem. Erik saknade våra katter.
På eftermiddagen stannade vi vid ett litet samhälle för att handla lite och som vanligt testade vi den lokala pizzerian.
Pizzabagaren sprang mellan sin nytrimmade 4-hjuling för en vådlig provtur och pizzadegen. Men pizzan smakade gott.
När vi tackade för oss frågade Erik om pizzabagaren hade några kapsyler. Jodå! Erik fick en påse och lyckan var gjord.
Sista biten på eftermiddagen cyklade vi efter en större väg (nr 119) och trots att det var hundranummer på vägen så var trafiken tät och det var ingen trevlig cykling.
Vi hade vant oss vid små otrafikerade vägar där vi hörde fåglar, kunde cykla i bredd och prata. Efteråt tror jag att vi kunde ha cyklat på en nerlagd banvall som jag tror gick parallellt med vår färdväg 119. Den får vi ta nästa gång;P
Målet för dagen blev en camping i Ryd alldeles nära en sjö (som vanligt).
Det här skulle bli näst sista natten...
400km
Äventyr i blicken

En liten kissepaus

Närmare än så här kom vi inte


Lunch på gång..
Det blev riktigt gott

Och Eriks efterrätt var inte dålig
Kapsylkungen är nöjd med dagen
En liten lässtund i tältet som vanligt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Liknande inlägg

liknande