tisdag 6 oktober 2015

Näräventyr

Djurmöten i Björnmossen och på Myskbergen
Jag var ledig i måndags efter att jag jobbat helg. Vädret var kanon och då kändes det extra skönt att komma ut med Freja i skogen.

Jag tog ut kompassriktning till en ungefär punkt i skogen som jag ville besöka. Vandringen i naturen var otroligt skön. Frisk, sval luft och bara vinden som susade i trädtopparna. Det gäller att passa på att besöka skogen nu innan älgjakten kör igång. För sedan får jägarna hållas några veckor innan jag åter går ut i storskogen.
Rätt som det var, när jag stannade upp för att titta på kartan, så lättade en stor tjädertupp från trädet ovanför mig. De är riktigt mäktiga på nära håll.
Väl framme så tände jag en liten eld för att koka kaffe på.
Freja förstod genast vad som var på gång. Hon lade sig till ro i blåbärsriset. Jag hade lite problem att tända med tändstålet. Förmodligen så var björknävern fuktig eftersom jag tog en bit från en björk som fallit omkull och som var ganska rutten.
Kaffet smakade mycket bra. Jag får plats med kaffepannan, kåsa och kaffe i jackfickan. Freja fick naturligtvis en del av smörgåsen.
På tillbakavägen såg vi två rådjur och en ekorre.
Förutom att Freja hade rullat sig i något som i alla fall jag inte tyckte luktade gott, så var det en riktigt skön stund i närområdet.


2 kommentarer:

 1. Ser riktigt härligt ut!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du vet ju hur det är ;)
   Naturen bjuder på total avkoppling och rekreation i vardagen helt gratis.

   Radera

Liknande inlägg

liknande