tisdag 8 oktober 2013

Pressmeddelande 7 okt. 2013

Ny festival: Stockholm Outdoor
Stockholm Outdoor blir Skandinaviens största utomhusfestival för sport, outdoor, musik, foto och film med premiär vid Sjöhistoriska muséet på Gärdet/Djurgården nationaldagshelgen 6-7 juni 2014. Inspirationen till Stockholm Outdoor kommer från de stora sport-, musik- och äventyrsfestivalerna i bland annat USA.

 ”Vi ser ett oerhört stort intresse för träning och utomhusaktiviteter just nu och Stockholm med allt vatten och kungliga stadsnationalparken är en perfekt arena för denna nya satsning”, säger David Klint, en av arrangörerna.

Festivalens fokus är aktiviteter som får människor att uppleva och värdera naturen: löpning, cykling, paddling, klättring, vandring. Genom intressanta föreläsningar, testa på-aktiviteter, tävlingar, träningstips, kostråd, clinics, foto- och filmsko­lor vill arrangörerna inspirera till hälsosammare livsstil och mer nyfikenhet till Sveriges natur.

”Med Stockholm Outdoor vill vi också visa nya sporter och aktiviteter som slackline, stand up paddleboard och obstacle race”, säger arrangören Glenn Mattsing. ”Sen vill vi ta träning och outdoor lite närmare musik-, foto- och konstvärlden genom att mixa detta till något nytt”.

Arrangemanget är gratis och öppet för alla. Speciella föreläsningar och clinics kommer att kosta pengar och kunna bokas både på sajten (http://stockholmoutdoor.se) och på plats. Festivalen riktar sig till alla med ett intresse för hälsa och utomhusaktiviteter.

”Tänk när barnen kommer tillbaka på eftermiddagen och berättar att de har lärt sig att paddla kajak”, säger arrangören Lena Bergman. ”Under tiden har föräldrarna testat nya cyklar, lärt sig laga nyttig mat och lyssnat på en föreläsning tillsammans. Det är en bra dag”.
Arrangörer

Glenn Mattsing, VD för Go Outside Media Sweden AB, chefredaktör för tidningen Outside och arrangör av Kajakdagarna som 2014 blir en del av Stockholm Outdoor.

Lena Bergman, grundare av Winter Show med tidigare erfarenheter från Stockholmsmässans arrangemang som Vildmarksmässan.

David Klint, grundare av Sveriges största obstacle race, Tough Viking och VD för event- och reklambyrån Le Pacte.


Adress: Stockholm Outdoor, Armfeltsgatan 18, 115 34 Stockholm

 #stockholmoutdoor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Liknande inlägg

liknande