fredag 18 maj 2012

Rapport från Äventyrsklubbens träff

Temat på den här träffen var spår, geocachin, smaka björksav och provsmakning av Ola Skinnarmos frystorkade pasta carbonar från Blåband.
Första geocachen, här gäller det att byta rätt saker..


Vi började dagen med att ta en geocach "Skogstorpsyxan" sedan sökte vi oss vidare till den andra som hete något med "Ravin". Vi blev lite lurade och gick fel först men det gjorde knappast något.
Snart var det dags för lunch.
Jag hade gasolköket med och visade killarna hur det fungerar sedan fixade jag Blåbands pasta carbonara som tydligen var smaksatt av Skinnarmo.
Killarna gillade pastan trots att den var lite pepparstark enligt mig.
På väg mot ravinen kunde vi fixa lite björksav, den smakade bara vatten enligt grabbarna, själv tycker jag den är lite söt.
Men vi var överens om att det var gott.

Spår efter både djur och människa var lätt att hitta, faktum var att var vi än var så kunde vi se eller höra spår efter människan.
När vi var långt inne i skogen så hittade vi stubbar från tidigare avverkning och var vi än var så hördes trafiken som ett svagt muller.
Den sista geocachen som var ovanför ravinen som vi var tvungna att klättra upp för, berättade att det tidigare på bronsåldern hade varit ett trafikerat sund i dåtidens sjösystem.
Vi blev alla fascinerade över att det seglat båtar i kärret nedanför oss, otroligt!
Här gled skeppen förbi på bronsåldern..

Och som vanligt hade vi även den här dagen slagit vad om hur många fåglar vi skulle komma att se eller höra. vi hade två bud på 11 fåglar och ett på 7 samt ett flytande bud som aldrig ville bestämma sig.
När mer än halva dagen hade gått hade vi endast sätt och hört tre fåglar. Det var koltrast, björktrast samt korp.
Men mot slutet rasade det in flera fåglar så när träffen var över efter cirka 4,5 tim hade vi räknat i hop följande: koltrast, björktrast, korp, talgoxe, blåmes, domherre, ringduva, skata, stare, nötväcka, och slutligen, sidensvans. Totalt 11 st.
Tack killar för en kul träff, få se vad vi hittar på nästa gång, kanske Äventyrsbanan i Vilsta?

Snacka om ravin..
..och upp skulle vi.
Geocaching
Killarna hittade den till slut.

2 kommentarer:

 1. Vilka tuffingar!!! Grabbarna och du verkar att ha det riktigt mysigt. Våren är den bästa årstiden till att vara på upptäcktsfärd i naturen. Har ni gjort den berömda sälgpipan? Annars är det hög tid till att göra en sådan nu när saven är på väg upp i stammarna. Det lättaste är att göra den av Rönnens kvistar.Lycka till med era kommande äventyr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset Hasse!
   I morgon ska äventyrsklubben testa på Äventyrsbanan i Vilsta, det kommer bli kul.

   Radera

Liknande inlägg

liknande